Нашата мисия е да изградим характер, да запалим страстта, да създадем целеустременост. Да мотивираме, да усмихваме, да вдъхваме увереност. Да подтикваме хората да полагат усилия и да постигат повече, отколкото са смятали, че е възможно.
Щастливите хора са впечатляващо уверени, гъвкави, оптимисти, общителни, енергични и успели. Когато сме щастливи, общуваме по-добре, чувстваме се по-свързани, страхуваме се по-малко и сме по-уверени.
Нашата мисия е да подпомогнем възможно най- много хора да бъдат щастливи.
Наясно сме колко могъща е силата на знанието и вярата. И залагаме на тях.
Уверени сме, че всеки един от нас може да бъде и да има повече. Стига да притежава желанието да се учи и усъвършенства и да има кой да повярва в него. С дисциплина, воля и хъс, можем не просто да станем по-добра версия на самите нас, но и да бъдем пример и стимул за околните.

Сега общуваме повече от когато и да било преди, но се чувстваме по-самотни. Еквивалентът на всички телефонни разговори, проведени в цял свят през 1984 г., днес се достига само за един ден. Това, което определяхме като меки умения в миналото, в момента са основни и критични социално-емоционални умения. Точно този факт обуславя необходимостта от тяхното придобиване, развиване и управление.
Социалното и емоционалното обучение изискват прилагането на мултидисциплинарен подход за личностното изграждане и постоянно развитие на индивида. Ако искаме да успеем в това начинание, трябва да комбинираме знания, упорит труд ,талант и отдаденост.
Първият човек, когото трябва да опознаем, сме самите ние. Работата по изграждане на отношения е необходимо да започва от нас самите, защото водачеството се изгражда отвътре. Колкото по-отворени и отговорни сме към собствените си емоции, толкова по-умело разчитаме и чувствата – и своите собствени, и тези на останалите. Колкото повече познаваме себе си, толкова по-добре се представяме пред околните и им даваме възможност да ни опознаят и те.

Чарлз Дарвин е казал: „Оцеляват не непременно най-умните или най-силните видове, а онези, които най- добре се приспособяват към промяната“. Ние сме тук, не само с цел да направим тази адаптация по-успешна, но и да провокираме хората да бъдат архитекти на промените в живота си. Осъзнато, отговорно, щастливо.